Witam;-)

Początki są zawsze trudne, ale w końcu od małych kroczków warto zacząć, może wyniknie z czasem z tego wielka Rzecz... dlatego też witam serdecznie na moim blogu, na którym chciałabym dzielić się swoimi opiniami na temat różnych produktów i rzeczy, czasem niezbędnych na co dzień , a czasem zbytecznych, ale sprawiających przyjemność i dających radość.

niedziela, 21 czerwca 2015

Pora na grillowanie

Musztarda Stołowa Kętrzyńska


Nie od dziś wiadomo, że musztarda jest niezastąpioną przyprawą w każdej kuchni, a letnią porą stałym dodatkiem do kiełbasy i mięsa z grilla lub z ogniska. Musztardę można zastosować jako dodatek do najróżniejszych dań, zarówno mięsnych, jak i warzywnych, bowiem wyostrza apetyt, doskonale ożywia ich smak, czasami nawet go zmieniając. Ponadto jest wspaniałym dodatkiem do kiełbas i tłustych mięs. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza gorczycy oraz przyprawom. Szlachetności dodaje jej także proces leżakowania, jaki musi przejść, by wszystkie składniki nabrały odpowiedniego smaku i aromatu. Niezależnie od sytuacji oraz miejsca letnich biesiad, z pewnością nie zabraknie jej na żadnym stole.

Musztarda Stołowa Kętrzyńska jest umiarkowanie ostra i doskonale współgra z różnego rodzaju mięsami i sałatkami. Dodaje potrawom odrobinę pikanterii i sprawia, że stają się wyraziste. http://majonezy-ketrzyn.pl














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz