Nie
od dziś wiadomo, że musztarda jest niezastąpioną przyprawą w
każdej kuchni, a letnią porą stałym dodatkiem do kiełbasy i
mięsa z grilla lub z ogniska. Musztardę
można zastosować jako dodatek do najróżniejszych dań, zarówno
mięsnych, jak i warzywnych, bowiem wyostrza apetyt, doskonale ożywia
ich smak, czasami nawet go zmieniając. Ponadto jest wspaniałym
dodatkiem do kiełbas i tłustych mięs.
Swój
niepowtarzalny
smak i aromat zawdzięcza gorczycy oraz przyprawom. Szlachetności
dodaje jej także proces leżakowania, jaki musi przejść, by
wszystkie składniki nabrały odpowiedniego smaku i aromatu.
Niezależnie
od sytuacji oraz miejsca letnich biesiad, z pewnością nie zabraknie
jej na żadnym stole.
Musztarda Stołowa Kętrzyńska jest umiarkowanie
ostra i doskonale współgra z różnego rodzaju mięsami i sałatkami. Dodaje
potrawom odrobinę pikanterii i sprawia, że stają się wyraziste. http://majonezy-ketrzyn.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz