Prosty szybki w wykonaniu przepis na sałatkę śledziowo-ziemniaczaną z papryką i majonezem kętrzyńskim.
Składniki:
2 płaty śledzia w oleju
3 ugotowane i obrane ziemniaki
1/2 cebuli
1/2 czerwonej surowej papryki
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 ugotowane i obrane na twardo jajko
majonez kętrzyński o smaku chrzanowym, pieprz, sól
Śledzia kroimy w paski, dodajemy siekaną cebulkę, a następnie, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, jajko, kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Smacznego!
Blog o sprawach ważnych i mniej ważnych. O kosmetykach, urodzie, modzie i o zdrowiu. I o kuchni od kuchni...
Witam;-)
Początki są zawsze trudne, ale w końcu od małych kroczków warto zacząć, może wyniknie z czasem z tego wielka Rzecz... dlatego też witam serdecznie na moim blogu, na którym chciałabym dzielić się swoimi opiniami na temat różnych produktów i rzeczy, czasem niezbędnych na co dzień , a czasem zbytecznych, ale sprawiających przyjemność i dających radość.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz