A oto przepis na mało pracochłonne ciasto, bardzo smaczne, nieco w innym wariancie;-)
Składniki:
opakowanie ciasta w proszku "Majonzey" babka domowa
zgodnie z przepisem na cieście: 2 jajka, 1/2 szklanki wody i 7 łyżek oleju
1 galaretka wiśniowa
1 śmietana kremówka - 30%
Przygotowujemy ciasto zgodnie z przepisem na opakowaniu (zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, wodę i olej. Całość miksować na najwyższych obrotach ok. 5 minut do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć do wysmarowanej blaszki (tutaj małej tortownicy), piec w piekarniku około 45 minut w temp. 180 stopni C. )
W międzyczasie zrobić galaretkę i odstawić do stężenia. Upieczone ciasto odstawić do ostudzenia. A w tym czasie ubić na sztywno śmietankę, na koniec dodać cukier puder - 1/3 szklanki.
Na ostudzone ciasto wyłożyć tężejącą galaretkę, a na wierzch bitą śmietanę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Pychota.
Blog o sprawach ważnych i mniej ważnych. O kosmetykach, urodzie, modzie i o zdrowiu. I o kuchni od kuchni...
Witam;-)
Początki są zawsze trudne, ale w końcu od małych kroczków warto zacząć, może wyniknie z czasem z tego wielka Rzecz... dlatego też witam serdecznie na moim blogu, na którym chciałabym dzielić się swoimi opiniami na temat różnych produktów i rzeczy, czasem niezbędnych na co dzień , a czasem zbytecznych, ale sprawiających przyjemność i dających radość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz