Sałatka jesienna dla 4 osób:
- 4 ugotowane na twardo jajka
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- ogórek zielony
- do smaku sól i pieprz
- 3-4 łyżki Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego i 1 łyżeczka Musztardy Kętrzyńskiej
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane jajka obrać, pokroić drobno, rzodkiewki i szczypiorek umyć, a następnie wkroić do sałatki, umytego ogórka obrać ze skórki i drobno pokroić, dodać do sałatki, całość delikatnie wymieszać z Majonezem i łyżeczką Musztardy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki na godzinkę, aby wszystkie składniki sałatki "przegryzły się".
Sałatka idealnie pasuje do kanapek, a także sama:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz